Ознака: фрактура

Факти кои мора да ги знаете за остеопорозата

Остеопорозата е системска метаболна болест на коските која се карактеризира со намалена коскена маса и промени во микроархитектурата на коските, што доведува до зголемена кршливост на коските и зголемување на ризикот од…