Ознака: Хеликобактер пилори

Што може да ти предизвика гастритис?

Желудникот е најширокиот дел од дигестивната цевка кој служи за складирање и варење на храната. Во желудникот секој залак се таложи во слоеви кои со желудочниот секрет хемиски се разградува на едноставни…