Ознака: хепатитис Д

Повеќето заболени и не знаат дека имаат хепатитис. Овие се симптомите

Хепатитисот е можеби најпознатата болест на црниот дроб за која слушнале повеќето луѓе. Се работи за вирусна инфекција на црниот дроб, која предизвикува воспаление и оштетување. Постојат пет вида на хепатитис: А, Б,…