Ознака: хипогликемија

Кој е во ризик да заболи од дијабетес тип 2?

Дијабетесот значи делумен или целосен изостанок на производство на инсулин во телото. Ако боледувате од дијабетес тип 2 (дијабетес независен од инсулин) значи дека вашиот панкреас излачува инсулин, но во помали количини…