Ознака: хипотиреоза

ХИПОТИРЕОЗА – Што значи кога тироидеата работи забавено

Болеста Хашимото е нарушување кое влијае на тироидеата, мала жлезда при дното на грлото, под Адамовото јаболко. Штитната жлезда е важен дел од ендокриниот систем, а хормоните на тироидеата контролираат бројни активности…