Ознака: хроничен замор

ЦИРОЗА – Кога црниот дроб пропаѓа

Цирозата на црн дроб е хронична, прогресивна болест која се карактеризира со пропаѓање на црнодробните клетки, создавање на фиброзно ткиво и нарушување на циркулацијата на црниот дроб, што го отежнува функционирањето на…

ХРОНИЧЕН ЗАМОР И ИСЦРПЕНОСТ

Сигурно некогаш ви се случило да во текот на одреден период од годината, најчесто во пролет, се чувствувате уморно и исцрпено. Никако не можете доволно да се наспиете, се будите уморни, не…

ЗАМОР – Симптом за болести

Заморот, како самостоен симптом најчесто не кажува ништо за здравствената состојба на пациентот, а истовремено не открива многу и за стручното лице каде сте дојдени на преглед. Но, лекарите потенцираат дека заморот…

СИМПТОМИ НА ХРОНИЧЕН ЗАМОР

Хроничниот замор е состојба која честопати се игнорира, пренебрегнува и покрај видливите сигнали што ни ги испраќа организмот. Кога навреме нема да се реагира, може да се дојде со сериозни компликации кои…