Ознака: keratosis pilaris

КОКОШКИНА КОЖА (KERATOSIS PILARIS)

Keratosis pilaris или кокошкина кожа е состојба која се карактеризира со црвени дамки и испакнатини, а изгледа слично како кога ќе се наежите. Чувството кога ќе го допрете тој дел од кожата…