Ензим од свилената буба, во служба на здравјето

Серапептаза е природен протеолитички ензим изолиран од свилената буба, со докажано дејство, кој ги намалува отоците и болката, го разградува мукусот, ги чисти крвните садови и помага за поубава кожа.

Овој ензим природно се создава во цревата на свилената буба затоа што е неопходен за нејзиниот животен циклус.

Серапептазата се користи за подобрување на човековото здравје поради тоа што има моќ да ги разградува неживите протеини, а при тоа да не ги оштетува оние кои се живи, исто како што и кај свилената буба ја разградува чаурата од која таа треба да се ослободи.

За да даде најдобар ефект овој ензим, се препорачува да се пие еднаш на ден на гладно, половина час пред оброкот или два часа потоа.  Затоа што на тој начин преку тенкото црево најбрзо доаѓа до крвотокот, кој го разнесува до сите места во телото каде што, треба да го пројави своето дејство и да го исчисти наталожениот протеински отпад.

Серапептазата може да се користи краткотрајно за отстранување на видливите симптоми при акутно воспаление, но доколку има потреба може да се користи и подолго време бидејќи не предизвикува несакани ефекти и при повеќегодишна употреба.

Серапептазата освен што помага при болка и отоци има способност и да ја подобри циркулацијата, па дури и да ги исчисти крвните садови од насобраните наслаги и да помогне при артеросклероза, како и да спречи создавање на тромбови.

Серапептаза поради своето фантастично протеолитичко дејство, многу често успешно се користи за олеснување на симптомите при:

 • артритис,
 • спортски повреди,
 • фибромијалгија,
 • приклештени нерви,
 • карпал тунел синдром,
 • после хируршки зафати,
 • после стоматолошки зафати
 • при акутно или хронично воспаление
 • респираторни инфекции со мукус
 • акни
 • лузни

Dr.Viton Serrapetase е квалитетен додаток во исхраната кој содржи 80 000 IU од ензимот Серапептаза во една капсула и поради своето силно дејство се препорачува да се користи само еднаш на ден.

Dr.Viton Serrapeptase може да се набави лесно, со нарачка на телефонскиот број  02 3218 821, или на следниов линк: Serrapeptase / Серапептазе супериорен протеолитички ензим (alfalab.mk)

Нарачки може да се прават секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, а пратката ќе биде доставена на посакуваната адреса со брза пошта!

Dr. Viton – Serrapeptase   можеш да се набави и од сите подобро снабдени аптеки, вклучувајќи ги и Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, Плус Фарма и други, како и во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex.