Ознака: акни

Како кожата на лицето реагира на стрес

“Ма, тоа ти е од стрес!“ Колку само пати сте ја слушнале оваа реченица кога сте се пожалиле на некој проблем? Се чини како во последно време причина за сите проблеми мора…

АКНИ

ТИПОВИ АКНИ Акните претставуваат инфламаторно заболување на кожата кое се јавува во деловите со себацеални фоликули. Најчесто се појавуваат во побертетот, кога е засилено лачењето на себум под дејство на андрогените хормони,…