Ознака: алергија

Кој е во ризик група за развој на алергија на полен?

Течење нос, чешање на очите и болни синуси – типични симптоми на алергија на полен, кои често ги заменуваме и за настинка. Но, она што ги разликува од настинката е што траат…

Што треба да знаете за алергиите – какви видови има и кои се знаците?

Алергија е прекумерна реакција на организмот на специфична, инаку нештетна материја или повеќе од нив, познати под зедничко име – АЛЕРГЕНИ, дури и тогаш кога се присутни во мала концентрација. Алергијата е…