Ознака: анксиозност

Како изгледа депресивно лице

Кога депресивната епизода се манифестира по прв пат се поставува дијагноза “прва депресивна епизода“. Ако болниот со депресивна епизода има во анамнезата и хипоманична или манична епизода, се зборува за биполарна депресија…

АНКСИОЗНОСТ

Анксиозноста се дефинира како чувство на нелагодност, општа напнатост, загриженост, голем стрес, паника, страв и ирационално лошо претчувство. Се јавува кога претерано се грижиме, односно кога сме изложени на некоја стресна (реална…