Ознака: лице

Како кожата на лицето реагира на стрес

“Ма, тоа ти е од стрес!“ Колку само пати сте ја слушнале оваа реченица кога сте се пожалиле на некој проблем? Се чини како во последно време причина за сите проблеми мора…

РОЗАЦЕА

Розацеата е хронично заболување на кожата кое се манифестира во вид на црвенило на образите, брадата и челото. Региите околу очите повремено може да бидат зафатени, што може да доведе до појава…