Ознака: ниво на анксиозност

АНКСИОЗНОСТ

Анксиозноста се дефинира како чувство на нелагодност, општа напнатост, загриженост, голем стрес, паника, страв и ирационално лошо претчувство. Се јавува кога претерано се грижиме, односно кога сме изложени на некоја стресна (реална…