Ознака: црвенило

РОЗАЦЕА

Розацеата е хронично заболување на кожата кое се манифестира во вид на црвенило на образите, брадата и челото. Региите околу очите повремено може да бидат зафатени, што може да доведе до појава…

ЦРВЕНИЛО НА ЛИЦЕТО

Црвенило на лицето или еритем на лицето (медицински термин кој често се среќава) е секако еден од симптомите кој најчесто се среќава во денешно време. Со оглед дека се наоѓа на многу…